Aktuellt

ARTIKELPUBLICERAD

Intervju med Stina Biärsjö, Microsoft: ”Tillgänglighet är en innovationskraft!”

– Produkter som tas fram för att möta ett behov kan ha ett mycket större användningsområde än man först trott. Det säger Stina Biärsjö, Customer Success Manager inom den moderna arbetsplatsen, på Microsoft. Ta del av intervjun där hon berättar om hur Microsoft arbetar med tillgänglighet.

WEBBSIDAPUBLICERAD

Så genomför Digg tillsyn (digg.se, öppnas i ny flik)

Digg genomför tillsyn av digital offentlig service utifrån de kriterier som finns i EU-kommissionens genomförandebeslut. Det innebär att Digg granskar en viss andel av de digitala tjänsterna manuellt. En andel digitala tjänster granskas förenklat med ett granskningsverktyg. De aktörer vars digitala service Digg ska granska manuellt kontaktar Digg i förväg. Digg använder en tillsynsmanual i den ingående övervakningen av digital offentlig service. I tillsynsmanualen finns information om hur Digg granskar webbplatser, dokument och appar. Det finns instruktioner, kontroller och eventuella undantag för varje kriterium som granskas.

WEBBSIDAPUBLICERAD

Tillgänglig kommunikation (mfd.se, öppnas i ny flik)

Hösten 2022 höll Myndigheten för delaktighet (MFD) ett nätverksmöte om tillgänglig kommunikation. Med utgångspunkt i de behov som lyftes på nätverksmötet har MFD tagit fram ett stödmaterial om tillgänglig kommunikation. Materialet vänder sig främst till kommunikatörer och andra som skapar text och digitalt innehåll i sitt yrke. Det består av tre checklistor om att skapa tillgängligt digitalt innehåll och en sida med praktiskt läsmaterial om tillgänglig kommunikation.

EVENEMANGPUBLICERAD

Ansök till PTS innovationstävling ”Kommunikation för alla” (pts.se, öppnas i ny flik)

Har du, eller nån du känner, en smart idé som underlättar digital kommunikation mellan människor? Nu finns chansen att förverkliga idén, vinna upp till 3 miljoner kr och samtidigt bidra till ett inkluderande samhälle. PTS innovationstävling ”Kommunikation för alla” pågår mellan den 9 januari och den 17 mars kl. 15.00.