Aktuellt

EVENEMANGPUBLICERAD

Digg forum 26 september: Hur är det att blir tillgänglighetsgranskad av Digg? (digg.se, öppnas i ny flik)

Vad händer före, under och efter en ingående tillgänglighetsgranskning? Hur är upplevelsen för den organisation som blir granskad? På Digg forum den 26 september, kl. 13 pratar Diggs tillgänglighetsspecialist Ilias Bennani och Erik Jansson, UX-designer på Statens tjänstepensionsverk, om hur tillsyn går till och hur det är att bli tillgänglighetsgranskad av Digg.

ARTIKELPUBLICERAD

Digital tillgänglighet – vad behöver du som offentlig aktör göra? (digg.se, öppnas i ny flik)

Offentliga aktörers webbplatser och mobila applikationer ska vara tillgängliga. Kravet finns i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen). På digg.se hittar du vad du måste göra för att leva upp till lagen.

WEBBSIDAPUBLICERAD

Tillgänglighetsdirektivet: var med och påverka i standardiseringsarbetet! (youtube.com, öppnas i ny flik)

Standarder hjälper till med att konkretisera kommande krav som tillgänglighetsdirektivet ställer. Ta del av hur du kan vara med och påverka standarderna!

EVENEMANGPUBLICERAD

Den verkliga kostnaden av att försöka undkomma DOS-lagen (Digg play, öppnas i ny flik)

Det finns en kortsiktighet med att försöka slippa göra innehåll och tjänster tillgängliga och många missar de långtgående kostnaderna och konsekvenserna, främst för den egna verksamheten. Den 25 april, kl. 13.00 berättade Ilias Bennani, specialist inom digital tillgänglighet, om hur din verksamhet påverkas av att försöka undkomma DOS-lagens krav. Här kan du se filmen från Digg forum 25 april.

WEBBSIDAPUBLICERAD

Ta del av webbinarium om tillgängligheten på nyhetssajter (mtm.se, öppnas i ny flik)

Metamatrix har gått igenom tio svenska nyhetssajter och visar hur de kan bli mer tillgängliga för läsare med funktionsnedsättning. Webbinariet sändes 14 mars 2023 och tolkades till teckenspråk live, samt skriv- och syntolkades live. Här kan du ta del av webbinariet i efterhand!

ARTIKELPUBLICERAD

Digg förelägger om vite i två tillsynsärenden (digg.se, öppnas i ny flik)

Digg förelägger om vite i två tillsynsärenden då tillgänglighetsbristerna på de aktuella webbplatserna inte rättats trots flera påpekanden. Detta är de första vitesförelägganden som Digg beslutat om sedan lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen) trädde i kraft 1 januari 2019.

WEBBSIDAPUBLICERAD

Digg forum: Digital tillgänglighet och upphandling (digg.se, öppnas i ny flik)

Att upphandla en digital tjänst så att den blir tillgänglig har visat sig vara komplicerat. Ilias Bennani, specialist inom digital tillgänglighet på Digg berättar om lagkraven, vanliga problem med upphandling och digital tillgänglighet och ger tips om vad du kan göra för att säkerställa att det du upphandlar blir tillgängligt. Digg forum är webbinarium med aktuell information om Diggs pågående uppdrag.

RAPPORTPUBLICERAD

Digitala Sverige 2022 – en samlad analys av det svenska samhällets digitalisering (digg.se, öppnas i ny flik)

Den 1 mars presenterade Digg rapporten Digitala Sverige 2022 – en samlad analys av det svenska samhällets digitalisering. Analysen visar att Sverige ligger bra till i många avseenden – men är sällan i topp.

WEBBSIDAPUBLICERAD

PTS nyhetsbrev om digital delaktighet- bli prenumerant! (pts.se, öppnas i ny flik)

PTS nyhetsbrev om digital delaktighet vänder sig till dig som vill öka din kunskap om eller som är engagerad i frågor som rör digital inkludering och tillgänglighet. Nyhetsbrevet skickas ut en gång i kvartalet. Senaste nyhetsbrevet kom ut den 8 mars. Anmäl dig som prenumerant och ta del av brevet!